Az együttesről

A Kagrra tagjai:


Név: Isshi
Pozíció: Ének
Születési idő: 1978. 12. 07.
Vércsoport: A

Blog: http://ameblo.jp/kagrra-isshi/
Név: Akiya
Pozíció: Gitár
Születési idő: 1980. 08. 25.

Vércsoport: B


Blog: http://ameblo.jp/kagrra-akiya/Név: Shin
Pozíció: Gitár, Koto
Születési idő: 1979. 09. 11.

Vércsoport: BBlog: http://ameblo.jp/kagrra-shin/ 


Név: Nao
Pozíció: Basszusgitár
Születési idő: 1979. 02. 05.

Vércsoport: ???Blog: http://ameblo.jp/kagrra-nao/

Név: Izumi
Pozíció: Dob
Születési idő: 1979. 02. 11.

Vércsoport: 0Blog: http://ameblo.jp/kagrra-izumi/


Az együttes rövid története:
A bandát Izumi, Nao és Isshi alakította 1998-ban, akkor még Crow néven. Két gitárosukra, Akiyára és Shinre a fáma szerint hirdetés útján találtak rá. 1998. októberében szegődtek az azóta már megszűnt Key Party Records lemezkiadóhoz. 2000-ben aztán átigazoltak a PSC társasághoz, s nevüket ekkor változtatták Kagrra-ra (melynek jelentéséről az a közkeletű elképzelés, hogy a japán kagura szóból származik). Júniusban jelentették meg első demókazettájukat, majd decemberben első minialbumukat, a Nue-t.
A Kagrra azóta változatlan felállásban, látványos botrányok és tagcserék nélkül dolgozik, diszkográfiájukban 6 teljes hosszúságú album, öt minialbum, 21 single, 2 live VHS, 5 Live DVD és immáron 76 résznyi Kagrra no Su műsor szerepel.
Korai éveikben a visual kei hagyományokat követték, de ezt igen hamar elhagyták, és ma már zenéjükben és színpadi megjelenésükben igyekeznek keverni az igényes, nem túl kemény rockzenét a japán tradíciókkal.


Sajnálatos módon 2010. november 11-én hivatalosan is bejelentették feloszlásukat. Az elhatározás okát azzal magyarázták, hogy már kiaknáztak minden lehetőséget, melyet - véleményük szerint  - ebben a zenében létre lehet hozni. Így tehát (reméljük egyelőre), a visual kei színtér egyik legegyedibb zenekarának története itt véget ért.